De Middellandse Zeekust

Een mozaïek van landschappen en kleuren

De Zuid Frankrijk is een vakantieland dat uitgeeft op een mozaïek van kleuren en een verbazingwekkend palet van tradities en landschappen.

In de Camargue dartelen wilde kuddes witte paarden in vrijheid. In de moerasgebieden waarover de roze flamingo’s vliegen, verzamelen de veehoeders zwarte en lenige stieren samen. De statige vuurtorens lijken eens goed te lachen met de formule één-deelnemers die voortglijden over het schuim van de golven van een blauwe zee. Reuzencatamarans die van de Port Camargue komen, varen naar de horizonlijn.

De vissersboten keren terug naar de haven, met in hun kielzog een zwerm meeuwen. Aan de waterkant wachten vissende toeristen geduldig tot er een zeewolf en goudbrasem wil toehappen, terwijl ze een beetje verbaasd kijken naar het watersteekspel van de strijders die elkaar vanaf de ‘tintaine’ (het hoogste deel van hun rode of blauwe bootje) in het water proberen duwen.

Aan het eind van een zeearm, waarover bootjes varen, domineren zoutbergen de uitgestrekte rode watermassa. Een beetje verder vormen zich weer duinen. Het strand strekt zich uit over 200 kilometer met zijn gezellige badplaatsen en oases voor naturisten. Sète en zijn ‘unieke eiland’, in de stijl van Venetië, werpen een uniek licht op de Côte Vermeille en de Collioure dat Picasso en Matisse geïnspireerd heeft.

En dan zijn er nog die bijzondere hutjes, die enkel tijdens de zomer op het strand prijken. U kunt er eten, streekwijnen proeven en zonnen. Ze zijn exotisch, trendy, sexy en glamoureus. Aan u de keuze. De groene golven van de Saint Cyprien of de Grande Motte liggen vlakbij. De wandelpaden, doorheen de valleien die aan Corsica doen denken, domineren de zee en de meertjes.

In zuidelijke richting! De bergwind veegt nieuwe, fijne zandstranden samen. Kitesurfers klampen zich vast aan hun meerkleurige vliegers en worden voortgetrokken onder een azuurblauwe hemel. Aan de grens van de Côte Vermeille banen duikers zich een weg door de zeebodem van Banyuls of Cerbère die zijn bezaaid met rode koralen en witte roggen. De Pyreneeën nemen hier een duik in de blauwe zee.

Aan de voet van duizelingwekkend hoge kliffen liggen kleine kreekjes verborgen. Kreekjes die net als de stranden, Romeinse arena’s, musea of middeleeuwse stadjes baden in de zon ... en een prachtige setting zijn voor een vakantie aan de Middellandse Zee.

Reserveer je verblijf