Hier Beleeft u Zowel in der winter als in de zomer Plezier

In de Zuid Frankrijk wordt u tijdens elk seizoen warm onthaald en verrast.

Glijsporten, wandelingen met sneeuwschoenen, wandelingen met de hondenslee, paraski, fondues bij het haardvuur, ontspanning in warmwaterbaden ...

De uitgebreide vlakten van de Pyreneeën, in de buurt van Catalonië en Aude, van de Aubrac tot de Margeride, en de Cevennen, bieden u overweldigende landschappen en een grote waaier aan activiteiten voor onvergetelijke momenten samen met uw familie of vrienden.

De Pyreneeën, de Aubrac, de Margeride, de Cevennen, het is echt een voorrecht om daar te mogen zijn!

Ongeschonden natuurgebieden, ongerepte sneeuw, rustige landschappen, de gedroomde omstandigheden voor wandelingen en glijsporten!

Gedaan met vakanties of weekends met slechts één activiteit! Als u overdag graag gaat skiën (langlaufen of alpineskiën), bent u in de Zuid Frankrijk, tussen de Catalaanse Pyreneeën en de Cevennen, aan het juiste adres voor wintersportstations met allerlei types glijsporten. U kunt er een wandeling met sneeuwschoenen maken, u aan snowkite wagen of ijsduiken! Maar we mogen ook de ontspanning na het skiën niet vergeten: wat denkt u bijvoorbeeld van een spaverzorging of een thalassotherapie? De wintersportstations, die bijzonder toegankelijk en gezellig en uiterst geschikt voor families zijn, bieden een uitgebreid assortiment diensten met allerlei mogelijkheden.

De stations van de Zuid Frankrijk beschikken over een langlaufterrein, pistes voor wandelingen met sneeuwschoenen of met de hondenslee ... .

Het skistation Capcir is ongetwijfeld het meest uitgestrekte en beschikt naast aangestampte pistes nog eens over 46 km wandelpaden voor wandelingen met sneeuwschoenen en 37 kilometer langlaufbanen door de hele vallei telt, in het hartje van het Parc Naturel Régional des Pyrénées catalanes.

Capcir, Cerdagne en Haut-Conflent zijn niet alleen rijk aan aangegeven routes, maar bieden ook talloze mogelijkheden om bergtoppen of meren te ontdekken. De Cevennen, ideaal voor langlaufen en wandelingen met sneeuwschoenen, is een echte speeltuin voor liefhebbers van wandelingen op de toppen van de Lozère, in de zonnige beukenbossen van de Aigoual, op de hoogplateaus van de Aubrac en op de Margeride. Met routebeschrijvingen en kaarten verloopt uw wandeling bovendien in alle veiligheid. Voor een langer parcours kunt u aan de bergbegeleiders en -gidsen routes vragen die aan ieders wensen en mogelijkheden aangepast zijn. U kunt in alle stations wandelingen met de hondenslee maken en u kunt ook gegevens van verenigingen en erkende instructeurs krijgen. Vuurdoop, wandeling of initiatie ... een originele manier om volledig op te gaan in deze uitgestrekte ruimten onder leiding van Siberische husky's, Alaska-malamutes of eskimohonden uit Groenland.

Het Parc National des Cévennes en het Parc Naturel Régional des Pyrénées zijn beschermde gebieden met prachtige landschappen.

De valleien van de Cevennen, de granietmassieven van de Lozère, de Bougès, de Aigoual en de Lingas, de immense karstplateaus van de Causses… De landschappen van de Cevennen verdienen alleen al dankzij hun diversiteit de bijzondere bescherming die het statuut van Parc National hen biedt. Het Parc National des Cévennes, aangelegd in 1970, verdeeld over drie departementen (de Lozère, de Gard en in mindere mate de Ardèche), is het enige park dat zich in een middelhoog gebergte bevindt.

Sinds juni 2011 prijken de Causses en de Cevennen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een bekroning van het resultaat van de wisselwerking tussen mens en natuur, die het landschap heeft vormgegeven. Het gebied wordt gekenmerkt door de tussenkomst van de mens: van de reuzenstenen tot de boomgaarden met tamme kastanjes en weilanden voor de seizoenstrek van de troepen, maar ook de zijderupsenteelt. De contrastrijke landschappen kennen verschillende milieus als grasperken en weilanden, heidevelden en terreinen met kreupelhout en vochtige gebieden, met een uitermate rijke fauna en flora (11.000 soorten waaronder 2250 planten met bloemen). Talrijke roofvogels, die met uitsterven zijn bedreigd, zoals de steenarend, de slangenarend, de slechtvalk, de oehoe, de vale gier, de monniksgier en de aasgier hebben dit park verkozen tot hun favoriete plekje. Maak zeker ook gebruik van de ontdekkingspaden en ecomusea van het Parc National als aanvulling op uw wandelingen.
www.cevennes-parcnational.fr

De uitlopers van de Canigou aan de grens met Spanje en Andorra

Het Parc Naturel Régional des Pyrénées catalanes strekt zich uit over 137.000 hectare in Cerdagne, Capcir en Haut-Conflent. Berglandschappen, bergspitsen en bergkammen, hoge terrassen en plateaus, van 300 tot 3000 meter hoog, blootgesteld aan een bergklimaat, verzacht door de invloed van de Middellandse Zee. De gevarieerde fauna en flora, met meer dan 240 beschermde soorten binnen het park, geniet ongeveer driehonderd dagen per jaar van zon en tiert welig in de verschillende natuurdomeinen, bergmeren, venen en wouden met bergdennen. Eén van hen is de gems, het symbool van de Pyreneeën, wiens lenigheid heel wat sportievelingen benijden. Verschillende roofvogels vinden hier onderdak en eten ... U zult er heel wat kunnen bewonderen. Naast de onvergetelijke natuurgebieden zoals het massief van Canigou, de bergengten van de Carança, de meren van Bouillouses en de 'woestenij' van het massief van Carlit of nog het keteldal met meertjes van Camporells, is het park ook de bakermat van een uitzonderlijk erfgoed. Denken we maar aan de abdijen, kloosters, priorijen en talrijke romaanse en barokke kerken, waarvan enkele, zoals de kerk van Angoustrine, nog sporen vertonen van hun muurschilderingen uit de Middeleeuwen. De vestingwerken van Mont-Louis en Villefranche-de-Conflent, deel van de werelderfgoedlijst van Unesco, vertellen de turbulente geschiedenis van dit deel van Catalonië, dochter van het koninkrijk Mallorca, dat in 1659 bij Frankrijk werd gevoegd, maar zijn eigen karakter wist te behouden.
www.parc-pyrenees-catalanes.fr

Canigó de "Heilige Berg" van Roussillon, in de Pyreneeën, met als hoogtepunt op 2785 meter.

Kampeerders, alpinisten, skiërs, trekkers of liefhebbers van een ongerepte beschermde natuur zullen genieten van een massief met de meest authentieke landschappen. Waterlopen, beken en bergstromen storten van de hoge toppen naar beneden. Canigou is een unieke uitzichttoren op het gebergte en de Middellandse Zee. Zijn top die elk jaar door de vuren van de Heilige Johannes wordt verlicht, is in de zomer met de auto bereikbaar vanaf Prades of Vernet-les-Bains, vervolgens moet je te voet verder. De Catalaanse Pyreneeën zijn betoverend. Je kan er het hele jaar door genieten van de vele uren zon. In de winter verzorgen een tiental skioorden in dit enorme gebied voor een aanbod van verschillende skipistes voor ieder niveau, waaronder downhillskiën, langlaufen, sleeën en snowboarden. En als de sneeuw gesmolten is, bloeit het landschap in de lente op met een weelde aan wilde planten. In de zomer kun je heerlijk wandelen op de paden die over de rotsachtige heuvels lopen. Deze landschappen reserve rijdt fantastisch.

Praktische Informatie: VVV-kantoor Vernet-les-Bains - Tel: + 33 (0)4 68 05 55 35

Ontdek de Zuid Frankrijk Bergen video